UTAKNEMMELIG


13 nye sange om livet der leves på klods og på trods, i parforhold med ubændig jalouxi.

Her er historier om tabere og vindere, tilbedte kvinder og vragede mænd. Musikken veksler mellem gyngenge countr /blues/rock og indfølte ballader. Der er også et genhør med den gamle sang "Skolebal" om skoleballet på Nørre Uttrup skole, der blev standset ved meddelelsen om mordet på præsident Kennedy.


Sange af Ole Berthelsen

Produceret af Ole Albrechtsen

Indspillet i Olliewood Studio i  2012-13

Mastering: Olsen Lyd v/ Erik Olsen

Artwork: Ole Berthelsen

 

Ole Albrechtsen: Elguitarer, akk. guitarer, Ukulele

Jesper Bylling: Elbasser

Henrik Engqvist: Trommer, percussion

Steen Lindgaard: Keyboards, trædeorgel 

Ronny Caspersen: kor

 

 

Ole Berthelsen om "Utaknemmelig:

 

Spørger du en mand som jeg, der er midt i sit toogtresindstyvende leveår, hvad min status er for livet, vil jeg forsikre dig om, at alt er vel. Jeg og mine kære er sunde og raske, jeg har en dejlig bolig, et meningsfyldt arbejde og min pensionsopsparing er pænt stigende - lidt rørstrømsk vil jeg sikkert også tilføje at jeg er taknemmelig for det hele - for det kunne jo være gået meget værre. Denne taknemmelighed kendetegner jo nok min generation, og dermed er den generelle tilfredshed med vores liv i velfærdsstaten Danmark så sat på plads.

Længere nede i hierakiet finder vi så de mennesker som denne plade handler om - de utaknemmelige. Dem der ikke vil tilpasse sig de regler og forordninger som staten har tiltænkt dem at leve under . Det kan f.eks være ledigfransen der ikke vil sælge sand i Sahara, skolegårdspusheren der vil bures inde i et spjæld eller jet-setteren der ikke vil være kirkegårdens rigeste mand. Jeg har selv mødt de her mennesker - også enspænderen, der ikke tåler krydsfelt, den følsomme sjæl, der gruer for den pinlige tavshed for ikke at tale om den pseudolykkelige “piberensermand” der slet ingenting kan . Men tag ikke fejl. Der er masser af fightervilje og solstrejf i disse sange:

 

Så glemmer vi da sommeren i år

men vi kommer igen til næste år

for vi tror - på Sol og Sommer

 

Jeg tror på morgenstunden - og det første fuglefløjt
går jeg med i lunden - er det en dag hvor solen står højt

 

Den skrøbelige kærlighed og den ubændige jalouxi - kommer til udtryk i sange som “En vraget mand” “Jaloux” og “Skriv ikke til mig”. Endelig er der 2 sange fra skoletiden: “Svedertimens helte” en hyldest til de generationer af børn der voksede op med skammekroge og svedertimer som livsvilkår og pladens sidste nummer - en genindspilning af sangen “Skolebal” der beskriver skoleballet på Nørre Uttrup skole d.22/11-1963, den aften hvor vi modtog beskeden om mordet på præsident John. F. Kennedy.

 

Ja - det er 50 år siden nu. Verden forandrede sig for altid med denne begivenhed og vi fulgte med: Ungdomsoprør, velfærd, color-tv og smart-phones - og os der fik det hele med er vel taknemmelige ?  

 

Ole Berthelsen - Synspunkt/Nordjyske d. 22/11 2013