ALTID VÅGEN OM NATTEN - 1979

I slipstrømmen fra Sebastian, Gasolin og Røde Mor, når jeg lige inden 70èrne klinger ud, at udgive dette fantastiske album. Den lokale avis kalder mig "protestsanger", mens Berlingske taler om "nænsomhed og varme så alle må glæde sig". Et blivende samarbejde med Flemming Ostermann starter her.


SMID MASKEN - 1982

Udkommer på Gyldendals "Exlibris". Ostermann styrer igen tropperne som er musikere fra Kbh. , Århus og Aalborg. Bl.a. medvirker blæsergruppen fra "Cox Orange" og den skønne Inger Nørgaard med hvem jeg synger "Vi kan bygge en verden sammen" ! Min guitarhelt Ole Fick har tegnet coveret.

FLYGTNING - 1989

Bevidste tekster og simpel rock, der ofte lyder som om den blev spillet i et kælderlokale i Nørre Uttrup for mange år siden, skriver Jyllandsposten. Sangene - et produkt af min tid i Røde Kors asylcentre, bliver indspillet i Kling Klang hos Aalborgs eksperimenterende superguitarist Claus Hvass.

 

VERDEN TIL FORSKEL - 1991

Eksperimenterne fortsætter i kælderen hos Claus Hvass. Denne gang et luftigt mix med indtryk fra en verden til forskel. Her er filosofisk New Wave, klingende pop, arabisk basarmusik og en profetisk vise om "Perspektivet i svineriet".  Vil du høre havet ? - sæt pick-upèn i skæring 1: "Konkylieland".

HAVNER VED HAVET - 1993

Jeg runder de 40 - kigger tilbage og spejder fremad "som en rejsefører uden rejseplan". Sammen med veloplagte lokale musikere indspiller jeg lunefulde  sange om minder fra opvæksten og soldatertiden, om bølgerne der ruller, sikre forårstegn og en sommerdag ved Bulbjerg strand

 

 

BASIC NEEDS - 1994

Hvilken plade der er min bedste ? Spørger du mig vil "Basic Needs" falde mig for. Stemningen i studiet og sangene om de svigtede børns basale behov. Det er som en gammel forelskelse der ikke vil slippe.

Min første plade på Engelsk. Det er rå rock og sjælen ud

NØRRE UTTRUP I MIT BAKSPEJL - 1996

Nørre Uttrup i det 20. århundrede. Historier min far fortalte mig, skoleminder og portrætter af byens originaler gennem tiderne.

"Han synger og reciterer kalejdoskopiske hjemstavnsberetninger, der får landsbyfreaks til at fælde tårer, punkere til at trampe i gulvet og stenbroens børn til at drømme videre om en bedre tilværelse" "Rockdyret har transformeret sig til visesanger og synger nu på dansk igen"

NEW YORK MAYDAY - 1999

Jeg møder Charlie McCoy og en ny rød løber ruller sig ud. Sangene her er

mit første favntag med Nashville og endnu et stilskift. Sproget er engelsk Hør f.eks: "Forever Roses" en hyldest til Elvis og"When the parents were Young" hvor jeg synger duet med Laney Hicks.

LIFE STORIES - 2000

Jeg har startet et bofællesskab for unge med individuelle støttebehov i Aalborg. Sangene popper op  og jeg har det fint med at skrive disse meget beskrivende sange om folk omkring mig på engelsk. Jeg trives også i Masterlink Studio i Nashville hvor Roy Orbison år forinden indspillede "Pretty Woman".

HELLO FRIEND - 2001

Alene i Nashville med  10 sange i guitarkassen. Musikerne snapper ideen straks jeg slår tonen an og på 3-4 dage får vi lavet dette stemningsfulde album. Sangene er opsnappet i bofællesskabet  i Aalborg, forløst og foreviget i Nashville af gudsbenåede musikere - Thank You Folks !

LANGT FRA TÆT PÅ - 2003

Jeg møder guitaristen Ole Albrechtsen og andre nordjyske musikere, snart er vi igang med en ny plade - om livet blandt vilde unge og mere dæmpede gemytter Vi indspiller hos Erik Olsen og Charlie er med. En instrumental nydelse, skriver Folk og Musik

 

LUDO CASINO MANI - 2004

Indeholder bl.a. popperlen "Små infame asociale gnom, en sang på vendelbomål: "I snø te knæ´n" og den skrækkelige historie om de "3 ting Mette hader". Ole Berthelsen kommer godt rundt i de mest umulige genrer skriver Ove Nørhave i Nordjyske 

VI MØDES PÅ KAP FARVEL - 2004

Livet på Boulevarden afspejler sig på dette album, der er indspillet i Nashville - og den lokale presse bakker op: Rent musikalsk har livsstilsmusikeren og sangeren Ole Berthelsen fra Aalborg vist aldrig været så alsidig - og spændende som på "Vi mødes på Kap Farvel" 

SANGEN HAR ORDET - 2005

Jeg  fejrer mit 30-års sangskriverjubilæum med en Livekoncert i byrådssalen i Aalborg hvor sange til den politiske dagsorden er på programmet. "Sagsakterne" fremlægges på behørig vis og sange som "Therese med nye tænder",  "Mor kom ikke i dag" og "Det går jo nok alligevel" dokumenterer tingenes tilstand denne 28. Oktober 2005. 

AALBORIGINALS - 2007

Underholdningsnettet giver 6 stjerner og skriver:Det er så tindrende flotte og gennemførte tekster, så man må knibe sig i armen. Er det rigtigt, det her. Har vi virkelige originaler blandt os, der kan skrive så sorgløst, super, let, fornøjeligt, grænseoverskridende, kært, smukt, nærværende og globalt.

SANGE FRA DEN BLÅ PLANET - 2008

En fantastisk process hvor ord og stemninger opsnappet på mine rejser på 5 kontinenter på den blå planet, springer ud som sange på 3 forårsdage i Nashville, hvor jeg indspiller sammen med mit all-time-favourite-Band. Følg mig ned ad Hollywood Boulevard, i Ørkenkaravanen fra Timbuktu, med cykeltaxa i Mandalay, og som Backpacker i Rarotonga. 

Østbydreng - 2012

Østbydreng indeholder 13 medrivende sange spottet i skæve vinkler og lige på kornet. I åbningsnummeret sejler vi over havet til København med den gamle rutebåd H.P.Prior og i titelnummeret er vi tilbage i 50èrnes Aalborg Østby. Her er sange fra "skyggernes korridor" og smukke stemningsbilleder fra "der hvor regnbuen begynder".

 

Utaknemmelig - 2013

Utaknemmelig indeholder 13 nye sange af Ole Berthelsen om livet der leves på klods og på trods, i parforhold med ubændig jalouxi.

Her er historier om tabere og vindere, tilbedte kvinder og vragede mænd.Musikken veksler mellem gyngenge countr /blues/rock og indfølte ballader. Der er også et genhør med den gamle sang "Skolebal" om skoleballet på Nørre Uttrup skole, der blev standset ved meddelelsen om mordet på præsident Kennedy.