BARN AF TIDEN


En rejse gennem skiftende tider og miljøer, hvor livet leves og opleves i intense øjeblikke.Barn af tiden - udgivet 11/9 2014

Sange af Ole Berthelsen*

Produceret af Flemming Ostermann

 

Flemming Ostermann: Akk. Guitar, El-guitar, El-bas,

El-piano, Kor

Henrik Askou: Trommer, Percussion

Karsten Simonsen: Flygel, El-piano, El-orgel, Harmonika, kor

Ole Kibsgaard: Cello, Dobro, Ukulele, Banjo, Jødeharpe

El Slide-guitar

Nils Tuxen: Pedal Steel Guitar

Siri Abildgaard: 1. Violin

Anne Kirstine Rønhede: 2. Violin

Malte Bjerkø: Viola

Julie Tandrup Kock: Cello

 Ole Kibsgaard: Strygerarrangementer

 

* Tekst: Lowtbrow Bæk, Lars Ringsholt

 Ole Berthelsen: Artwork

 

Indspillet i ARK Studio, Brønshøj  

Kristian Ark Dalsgaard - Marts/April 2014

 Ole Berthelsen, Flemming Ostermann og Ole Kibsgaard i Ark Studio (foto: Kristian Dalsgaard )
BARN AF TIDEN -   Veloplagte og vedkommende sange fra tiden vi lever i


En tidlig forårsdag står Ole Berthelsen i sit køkken, og modtager et videoopkald fra sin søn. På videoen ser Ole sit nyfødte barnebarn direkte fra fødestuen. Dette magiske øjeblik er udgangspunkt for sangen/sangene på det nye album Barn af tiden.
Ole Berthelsen reflekterer over sit  liv - da han som barn ser Holger Fællessanger på scenen i Karolinelund i Aalborg, der dengang blev stavet med bolle-Å, de første skridt på månen, tiden som Hippie - Wannabe og livet som far til fire. - " tiden æder tiden og tiderne skifter igen og igen....."

I sangen Lowtbrow Bæk ( tekst Lars Ringsholt 1921 ) skrevet på sydvendelbomål om en lokalitet i det nordlige Nørresundby, mindes en voksen mand sine drengeår - et Danmarksbillede fra Oles forældres barndom, fra tiden før motorveje og internet.
Under krigen er reflektioner om hvad Ole som dreng, hørte om ting der var foregået under krigen " cykler uden dæk og slange - følelsen af konstant at være bange "

I Sommeren 67 møder vi Ole da han forlader skolen efter niende og endnu ikke er gammel nok til at leve drømmen ud, om at drøne derudaf på en hakket Puch.
I Fantastiske verden er vi med ombord i en russisk turbopropel, på vej mod et ferieparadis bag jerntæppet. På samme tid letter Apollo fra Cap Canaveral, på vej til månen for at sætte fodaftryk ..."Fantastiske verden, fantastiske tid - fantastiske Werner Von Braun teknologi "..

Oles fortælling rummer også 3 kærlighedssange spottet i skæve vinkler: Sangen til den eneste ene: Jeg elsked` engang en pige, en om det umage par Farmor og Bette Bajs der mødes på Cafe Nobody , samt sangen om den hjemløse Hus forbi-sælger, der genkender sin ungdomskæreste " der gik karrierevejen:”Her står jeg foran Føtex med de hjemløses blad - Du` min ex, men det vil du ikke kendes ved

Snydt ribbet og flået er Oles personlige oplevelse af de noble og grådige bankdirektører "der  kom som tyve om natten og ribbede alt af værdi "

Det er Aldrig for sent at tænke sig om - aldrig for sent at starte forfra igen" lyder den positive opsummering på pladens suveræne rock & rul-nummer.

Endelig er der et par sange med glade ferieminder. At lære at være der giver et malerisk billlede af gadeIivet i de små byer ved Cinque Terre i Italien, samt Den røde svedekasse, om den tid, da Ole med familien kørte "Europa tynd i en gammel Ford Transit på gule plader".

Barn af tiden  er en rejse igennem skiftende tider og miljøer, hvor livet leves og opleves i intense øjeblikke. Oles sangfortælling klinger smukt ud med stille flygel i sangen Stop op:
- "lev liv, giv ikke op, bliv liv - Stop op" !


35 års jubilæumsplade


Barn af tiden , Ole Berthelsens 18. studiealbum, er produceret af Flemming Ostermann, der ligeledes producerede debutpladen Altid vågen om natten for 35 år siden.  Ostermann medvirker også som musiker på El-bas, Akk.- og El-guitarer samt kor. Øvrige musikere er Karsten Simonsen: Harmonika. El-orgel, El-piano og Flygel. Ole Kibsgaard: Dobro, Banjo, Ukulele, Jødeharpe, Slideguitar og Cello. Nils Tuxen: Pedal Steel guitar, Henrik Askou: Trommer og percussion. Der medvirker også strygerkvartet. 

Musikken er afvekslende fra smukke folk/pop-ballader til mere rock-prægede singer/songwriter-numre. 


                 

Download
Barn af tiden Presse .pdf
Adobe Acrobat Document 88.4 KB