Langt fra tæt på


Jeg møder guitaristen Ole Albrechtsen og andre nordjyske musikere, snart er vi igang med en ny plade - om livet blandt vilde unge og mere dæmpede gemytter. Vi indspiller hos Erik Olsen og Charlie er med. En instrumental nydelse, skriver Folk og Musik 


12 sange om liv et blandt vilde unge og mere dæmpede gemytter af Ole Berthelsen

 

Indspillet af Erik Olsen hos Olsen Lydproduktion, Saltum, Januar - April 2003
Produceret af Ole Albrechtsen og Ole Berthelsen

Arrangeret for orkester af Ole Albrechtsen

Mastering: Jan Eliasson,Tocano Studio

Coverdesign: Mette L. From, Concept Interest

 

Ole Berthelsens Orkester:

Ole Albrechtsen: Akkustisk,spansk,elektrisk, dobro, pedal steel, slide-guitar, kor
Jesper Bylling: El.bas, akkustisk bas, trædeorgel
Marianne Christensen: Kor
Henrik Engqvist:Trommer, papæske, percussion
Steen Lindgaard: Hammondorgel, harmonika, piano , keyboards, trædeorgel
Charlie McCoy: Mundharper
Ole Berthelsen - uplukket: Levin 174, fod på guitarkasse

 Pressemeddelelse:


En øko-musikalsk Nordjysk anretning
Det er små 6 år siden at Ole Berthelsen, lagde de danske tekster bag sig med Cdèn "Nørre Uttrup i mit bakspejl" , og satte kurs USA.
Nu er han tilbage med en håndfuld danske sange om livet blandt vilde unge og mere dæmpede gemytter - indspillet i Nordjylland med et hold af solide jyske musikere samt den musikalske sparringspartner fra de sidste 3 albums - Charlie McCoy, der har taget turen fra Nashville for at medvirke.
Lydbilledet som er kommet ud af denne konstellation er af overvejende økologisk/akustisk tilsnit med en klangbund af dobro, hammond, harmonika, trædeorgel og mundharpe. Stilmæssigt spænder de 12 numre fra gårdsangervals og countryballade til jazz, blues og pigtråd.
Ole Berthelsen inviterer på en billedrejse fyldt med finurlige personager i mere eller mindre genkendelige miljøer.
Mælkebøttebomber i et jupiterlandskab, tykke koner med korslagte arme og tøjterne der vil flirte når skoven den står grøn. Therese med nye tænder, Mor der skal ha` sin Brøndum - Gulerodsnæsen der skrumper ind til en woodoo ting - Klik-klak skridt i surroundsound Stereo.
Dagens ret er Pyt i pande med splatter-ketchup og en svajer med ristet og rå, Ekvipagen er Murerbukser med kunststoppestik - langt fra tæt på ?
Men det er nær ved langt fra det hele - Mød også drengen der ville spille ligesom The Who, den skizofrene underbo der skød kanonslag an , manden der gjorde alvor af sine tomme trusler og baggårdskattene i gården nr. 7 - Teglværksalle
Tiden fordrer originale danske sange - her er et godt bud serveret af en ofte undereksponeret nordjysk storryteller, der med glimt i øjet og noget på hjerte ryster historier fra ærmet og rapporterer fra livets udposter anno 2003.