Tidens tråd

Et personligt koncertforefrag om pigtrådsepoken 1957-72 - en tid hvor alting lod sig gøre

Da Elvis i 1957 sang "Jailhouse rock" og Little Richard "Tutti Frutti" anede man konturerne af en kommende pigtrådsepoke, en tid hvor alt lod sig gøre, hvor beatnicks, flippere og blomstyerbørn definerede ungdomsoprøret og hvor musikkens inderligste budskab"Give peace a chance" til sidst nåede slagmarkerne i det krigshærgede Vietnam.

I Danmark indtog navne som The Defenders, The Beethovens og The Hitmakers beatscenen. Enhver skoledreng blev fan og sprang ud som  luftguitarist eller købte sig en rigtig guitar mens pigerne dånede og drømte om tidens nye idoler.

Ole Berthelsen husker den ustyrlige tid hvor pigtråd opstod som musikalsk genre tillige med dansktop, syrerock og protestsang, hvor drengene det ene år gik i sylespidser højhælede sko og året efter dappede rundt i flade fodformede ørkenstøvler. Ole Berthelsen fortæller levende om da hashen kom til byen, om lokale pigtrådskoncerter med Peter Belli og supergruppen Cream, og om Gasolin der spillede til bal på landsbykroen. Vi hører om da Ole sluttede giutaren til Arena-radioen hjemme i stuen og han viser publikum hvorledes han lærte at spille det velkendte tema fra Rolling Stones hittet Satisfaction med tommelfingeren.

Ole Berthelsens sange og fortællinger er for alle der er rundet af livet de sidste 100 år. Her er sange fra 50'ernes gryende velfærd, pigtrådsepoken og om landsbyen der blev forvandlet til forstad på motorvejen 

 Rootszone.dk - Folk og Musik:       

I alt har han hermed indspillet ca. 250 sange, alle inspireret af egne oplevelser og erfaringer. Stik den! Unægtelig et imponerende livsværk, et 40-årsjubilæum fyldt med sjove, personlige, præcise, overvejende lokale og eftertænksomme iagttagelserOle Berthelsen fortæller om skoleballet på Nørre Uttrup skole d. 22. november 1963, der blev standset brat ved meddelelsen om attentatet på præsident J.F. Kennedy.


 Se koncerten med Ole Berthelsen trio i byrådssalen i Aalborg, hvor Ole Berthelsen fremlagde "sagsakter" for byrådet i form af  lune sange, fortællinger og tørre facts

Ole Berthelsens erindringsbog:  Nørre Uttrup i mit bakspejl (1996) er spækket med historier fra teenageårerne


Alene på en norsk fyrtårnsø med breaking news, midnatssol og sneklædte tinder , synger Ole Berthelsen til sine børnebørn og tiden der kommer.